Podróże

Restauracja L’Osier otrzymała po raz trzeci z rzędu trzy gwiazdki Michelin!

Potrzebujesz ok. 1 min. aby przeczytać ten wpis

Francuska restauracja L’Osier, która znajduje się w Japonii i jest prowadzona przez koncern kosmetyczny Shiseido Company Limited, po raz trzeci z rzędu otrzymała trzy gwiazdki w „Przewodniku Michelin Tokyo 2021”.

Francuska restauracja L’Osier rozpoczęła swoją działalność w 1973 roku. Jej aktualną kuchnię L’Osier, tworzy Olivier Chaignon, francuski szef kuchni trzeciego pokolenia  wykorzystując innowacyjne pomysły i techniki, zachowując tradycje i esencję kuchni francuskiej. Dobiera najlepsze składniki, aby stworzyć dania charakteryzujące się wyśmienitą delikatnym smakiem i niezwykłą kombinacją składników. To miejsce dla osób, które cenią sobie luksusowe doznania kulinarne.

materiały prasowe Shiseido Company

O AUTORZE
Dziennikarka i redaktorka z wieloletnim doświadczeniem. Przez wiele lat związana z rynkiem custom publishing, gdzie była odpowiedzialna za content marketing dla marek działających w branży modowej i beauty. Absolwentka polityki społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Jej pasja to podróże, które są dla niej największym źródłem inspiracji. Szczególnie upodobała sobie Kubę i region Bałkanów.
Julia Sawicka-Grandia
Powiązane posty
Podróże

Greckie wyspy: sprawdź, która będzie dla Ciebie najlepszym wyborem

Instagramowe Santorini czy luksusowe Mykonos? Sprawdź, na której z greckich wysp spędzisz swoje wymarzone wakacje!
Czytaj więcej
Podróże

Gdzie lecieć, żeby przedłużyć sobie lato?

Poszukujesz miejsca, gdzie nawet jesienią będzie ciepło i słonecznie. Wybierz jedno z tych miejsc, a z pewnością wypoczniesz nawet jesienią.
Czytaj więcej
Podróże

Lista krajów, do których polecisz bez testów, jeśli jesteś zaszczepiona

Oto lista krajów, do których bez konieczności wykonania testów mogą lecieć wszystkie osoby zaszczepione na koronawirusa.
Czytaj więcej

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *